15 maart 2017

hoi

bruine kikker
De pomp van de zwemvijver werd vandaag terug aangezet. De moeraszone, waar het water gefilterd wordt, werd ontdaan van al het rottend plantenmateriaal zodat er niet te veel voedingsstoffen in de vijver terechtkomen. Bij deze werkzaamheden is nabij contact met de bruine kikkers onvermijdelijk. Zij genieten ook al van de opwarmende zon. Sommige maken zich snel uit de voeten als ze mij zien en springen potsierlijk naar de nabijgelegen poel. Andere blijven stilletjes zitten als ware het stoere bewakers van de kikkerdril.

paartje bruine kikker

"Wat? Of ik de rugslag wil doen voor op de foto?"


2 opmerkingen:

  1. Sommige kikkers blijven zelfs schaamteloos van jetje geven terwijl jij aan 't zwoegen bent, zie ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige beestjes he! In onze poel zitten heel veel padden. Zij leggen zo van die mooie snoeren. Nog geen bruine kikker gezien. Binnen kort zullen de groene kikkers wel terugkomen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.